parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

UTVRĐEN DNEVNI RED: Vujović obrazlaže budžet za 2018!

 

Skupština Srbije utvrdila je danas, posle oko devet sati, dnevni red sednice na kojoj će poslanici razmatrati Predlog budžeta za 2018. godinu i još 30 tačaka. 

Predloženi budžet poslanicima treba da obrazlaži ministar finansija Dušan Vujović.

Skupština je odbila da na dnevni red uvrsti predloge opozicije.

Ukupno je bio podnet 171 predlog za dopunu tačaka.

Većinom glasova odlučeno je da se objedini rasprava o svim tačkama dnevnog reda.

Predlog zakona o budžetu za 2018. godinu planirani su prihodi u iznosu od 1.178 milijardi dinara, a rashodi 1.207 milijardi dinara. 

Planirani fiskalni deficit na nivou Republike za narednu godinu iznosi 0,6 odsto BDP-a odnosno 28,4 milijarde dinara, što je 40,7 milijardi dinara niže od deficita planiranog budžetom za 2017. godinu. 

Vujović je ranije rekao da je predloženi budžet za iduću godinu planiran na osnovu projekcije da će realna stopa rasta u idućoj godini biti 3,5 odsto BDP-a. 

Naveo je i da je prostor za povećanje plata i penzija u idućoj godini utvrđen kao nagrada za ono što je ostvareno u poslednje tri godine reformi.

U 2018. predviđeno je povećanje plata za 10 odsto u javnom sektoru i pet odsto u administraciji, kao i povećanje penzija za pet odsto, a

obezbeđeno je i više novca za investicije.

Na dnevnom redu sednice biće i dopuna Zakona o budžetu Srbije za 2017. godinu, koja se odnosi na sredstva koja će biti obezbeđena iz ovogodišnjeg budžeta za isplatu bonusa za pripadnike sektora bezbednosti u iznosu od po 10.000 dinara, koji će im biti isplaćen do kraja godine. 

Poslanici će na sednici razmotriti više finansijskih zakona, kao i potvrđivanje nekoliko sporazuma.

 

Izvor: Informer.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost