parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BRNABIĆ: Svetska banka pohvalila Srbiju za napredak!

 

Srbija je dobila pohvale Svetske banke za napredak u poslednje tri godine, kao i čestitke povodom odluke da sedište stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana bude u Beogradu, izjavila je danas premijerka Srbije, Ana Brnabić, nakon sastanka sa izvršnom direktorkom Svetske banke, Kristalinom Georgijevom.

- Transportna zajednica i generalno Berlinski proces je nešto što se dobro poklapa sa agendom Svetske banke u regionu Zapadnog Balkana. Svetska banka je jako aktivna u Srbiji, imamo dobro partnerstvo, rekla je Brnabić, dodajući da je u Srbiji aktivno 19 projekata Svetske banke, a da se planira još tri.

Prema njenim rečima, u fokusu je transportno povezivanje, u okviru autoputeva, regionalnih i železničkih koridora.

- Druga stvar koja je važna je digitalno povezivanje i informacione tehnologije, rekla je Brnabić, dodajući da je Srbija pohvaljena za reforme u obrazovnom sistemu, tj. na uvođenju informacionih tehnologija kao predmet u osnovnim školama.

Brnabić se danas sastala sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom uoči međunarodne konferencije „Jače regionalne integracije na Balkanu" u Sofiji.

 

Izvor: Tanjug.rs
Foto: novaekonomija.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 UPOZNAJTE PAROVE
20:45 Parovi Nominacije

sledi

Parovi - Live