Izvor:
08.12.2017 u 02:47
0

Sutra nastavak rasparve o budžetu!

Skupština Srbije završila je danas rad, a sutra će nastaviti načelnu raspravu o predloženom budžetu za 2018. i još 30 tačaka dnevnog reda.

U današnjoj raspravi, stavove o predlogu budžeta izneli su ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa.

Poslanici vladajuće koalicije su ocenili da predlog budžeta za 2018. godinu potvrđuje reformski kurs vlade, da je izbalansiran, fiskalno odgovoran i ozbiljan, razvojno orijentisan ka povećanju investicija i poboljšanju fiskalnog ambijenta.

Poslanica Aleksandra Tomić (SNS) ocenila je da se predloženim budžetom prvi put stvara mogućnost planiranja i realizacije projekata i isplata penzija i plata bez straha da para neće biti.

Tomić, koja je i predsednica Odbora za finansije, rekla je odgovaraući na kritike opozicije da je izgleda "jedini greh" što je predloženi budžet stigao u parlament na vreme i što će biti usvojen u zakonskom roku do 15. decembra.

Opozicija, međutim, kritikuje predloženi budžet uz ocenu da je netransparentan, da Vlada vodi pogrešnu ekonomsku politiku, te da je javni dug od 2012. godine do danas porastao za deset milijardi dinara.

Tokom rasprave, predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je dve opomene šefu poslaničke grupe SDS Marku Đurišiću i to jednu za drugom.

Pozvala je Đurišića da se smiri i omogući rad drugim poslanicima.

Izričem Vam opomenu, jer ne dozvoljavate da radimo i vređate… Ponašajte se pristojno – a odmah zatim: "Još jedna opomena, jer ometate rad parlamenta", kazala je Gojković, a u direktnom prenosu, međutim, nije se čulo šta govori Đurišić.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter