Izvor:
12.12.2017 u 17:40
0

Nemački ambasador u Beogradu: Brzina otvaranja poglavlja zavisi od Srbije!

Srbija je otvorila još dva poglavlja u pregovorima za članstvo u EU, što je ukupno 12 otvorenih, uz dva privremeno zatvorena poglavlja i to pokazuje dobru dinamiku, kaže ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i dodaje da brzina puta u Uniju zavisi od Srbije.

"Brzinu puta ka EU određuje Srbija, tempom reformskih procesa, a suština procesa odnosi se na jačanje vladavine prava. Nastavićemo snažno da podržavamo Srbiju u procesu transformacije i nadamo se da ćemo uskoro moći da preduzmemo dalje korake u procesu pristupanja Srbije EU", rekao je Ditman na otvaranju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SGKO).

On je ponovio da je Srbija donela stratešku odluku da postane članica EU, koju Nemačka u potpunosti podržava.

U tom smislu, rekao je da je važna uloga lokalnih samouprava i SKGO, jer se svakog dana u Srbiji, u gradovima i opštnama postavljaju temelji, donose se i sprovode odluke kojima se doprinosi prosperitetu tih opština, privlače investicije i omogućavaju nova radna mesta.

Lokalne samouprave su, podvukao je ambasador, ključni akteri i u borbi protiv korupcije, u oblasti vladavine prava, kao i u zaštiti najugroženijih katergorija u društvu.

Ditman je naveo da je duga saradnja Nemačke i Srbije , da je ta zemlja uložila 1,8 milijardi evra od 2002. godine.

"Kad god da putujem po Srbiji naći ću neki primer zajedničke saradnje, zajedničke projekte za unapređenje opštinske infrastructure, a postoje i brojni programi da se unarpede veštine i pomogne zapošljavanje mladih", rekao je Ditman.

Ditman je dodao da je važno da se na lokalnom nivou implementiraju projekti za unapređenje kvaliteta usluga.

Jedan od takvih projekata je i pomoć opštinama i gradovima da se formulišu rešneja za zapošljavanje ljudi iz teže zapošljivih kategorija.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Dnevni list Danas, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter