Izvor:
12.12.2017 u 22:34
0

VULIN RAZOČARAN IZJAVOM ZAEVA: Makedonski premijer nije održao reč!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je , podovom izjave makedonskog premijera, Zorana Zaeva, da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima" da makedonski premijer nije održao reč.

Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

– Kao što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan po pitanju članstva KiM u UNESKO i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, Zaev je odlučio da podrži Prištinu. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji – rekao je Vulin.

Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih građana, porucico je ministar odbrane navedeno je u saopštenju.

– Premijer Makedonije to ne ume da poštuje – zaključio je Vulin.

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

– Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo – kazao je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY (BHS)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter