VUČIĆ PUTUJE NA KUBU: Odnosi dveju zemalja moraju da budu temelj razvoja ekonomske saradnje!

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u dvodnevnu zvaničnu posetu Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra. 

Predsednik Vučić je ove sedmice, u razgovoru sa novoimenovanim akreditovanim ambasadorom Kube u Beogradu, rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, a istakao je posebno oblast poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa. Tokom njegove posete Havani biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

U Srbiji se inače uspešno primenjuju iskustva kubanske medicine i farmaceutske industrije. Program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji. 

Srbija, kako je istakao, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i divi se slobodarskim stavovima kubanskog naroda. Kubi smo zahvalni na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova, rekao je Vučić prilikom prijema akreditiva ambasadora Gustava Triste del Toda.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost