Izvor:
17.12.2017 u 17:45
0

MAJA GOJKOVIĆ: Transparentnost rada parlamenta nije umanjena!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da transparentnost rada parlamenta nije umanjena ukidanjem sporazuma o saradnji sa nevladinom organizacijom CRTA, koja je tokom rasprave o budžetu zatamnila svoj sajt "otvoreniparlament.rs".

Prema njenim rečima, ta organizacija prešla je u domen politike, što, kako je navela, nije bila suština sporazuma i bez ikakve najave zatamnila sajt Narodne skupštine, čime je građanima uskratila informacije.

"Žao mi je što je došlo do toga, oni su raskinuli sporazum o saradnji, a zašto i kako su zacrneli ''Otvorneni parlament'', neka sami objasne. Oni su ušli u domen politike i to nije bila suština sporazuma, time su dali jednu ružnu ocenu rada Narodne skupštine i rasprave koja je trajala 10 dana", istakla je Gojković.

Naglasila je da je Narodna skupština i dalje otvorena za saradnju sa svim organizacijama civilnog sektora, što znači da će biti napravljen novi sporazum o saradnji sa nekom drugom nevladinom organizacijom, koja će se baviti jednakom delatnošću kao CRTA.

Ukazala je da transparentnost rada Narodne skupštine nije umanjena, jer građani Srbije mogu na nacionalnom programu da gledaju direktan prenos, za koji se izdvaja 90 miliona dinara godišnje, kako bi građani videli "da li se u parlamentu ćuti ili govori o njihovom interesu".

Pored toga, ističe Gojković, građanima su omogućeni i lajv strimi na svakom radu odobra i komisije parlamenta, a tu je i zvanični sajt Narodne skupštine na kome je, kaže, dostupnost podataka apsolutna.

Podsetila je da je Narodna skupština 14. decembra usvojila budžet za 2018. godinu, koji je, prema njenim rečima, odličan i dobio pozitivne ocene međunarodnih organizacija, a da je juče povećan i kreditni rejting Srbije, koji će omogućiti rast stranih i domaćih investicija u našoj zemlji, kao i povoljnija zaduženja za infrastrukturne projekte.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Tanjug INFO‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter