Izvor:
18.12.2017 u 18:22
0

KUBUROVIĆ NAKON HAOSA NA DERBIJU: Pooštrili smo kazne, na tužiocima i sudijama je da primenjuju usvojene zakone!

Ministarstvo pravde je preduzelo sve iz svoje nadležnosti kako bi se predupredili neredi na sportskim utakmicama, a na tužiocima i sudijama je da dosledno primenjuju usvojene zakone, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

– Pre svega pooštirili smo kazne izmenama i dopunama Krivičnog zakonika (koje su u primeni od 1. juna), a za kršenje jedne od predviđenih mera zabrane prilaska sportskim terenima, propisali smo i da to predstavlja krivično delo – rekla je Kuburović odgovarajući na pitanje novinara u Čačku, da li se dosledno sprovodi zakon protiv nasilja na sportskim priredbama.

Ona je istakla da je Ministarstvo preduzelo sve kako bi se sprečila buduća dešavanja, te da je na tužiocima i sudijama da dosledno primenjuju usvojene zakone. Prošle srede u Beogradu izbili su neredi na južnoj tribini stadiona tokom derbija Crvena zvezda – Patizan u Beogradu.

Više osoba je povređeno, a protiv šest stranih državljana je pokrenuta istraga za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/milosavljevic aleksa‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter