Izvor:
22.12.2017 u 02:17
0

MINISTARKA PRAVDE U HAGU! Kuburović posetila Mladića u pritvoru!

Ministarska pravde Srbije Nela Kuburović posetila je danas generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedici u Hagu, gde je prehodno prisustvovala ceremoniji zatvaranja Haškog tribunala.

Ona je za RTS rekla da su Mladića pre dva dana posetili i lekari iz Srbije te da će se na osnovu njihovog izveštaja uputiti dopis Mehanizmu, koji nastavlja posao tribunala, da se Mladiću odobri privremeno puštanje na slobodu i lečenje u Srbiji.

Početkom oktobra Vlada Srbije je dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu radi lečenja, a na zahtev Mladićeve porodice i branilaca, međutim Tribunal tom zahtevu nije udovoljoo.

Haški triunal je Mladić 22. novembra prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog zločina u BIH, a očekuje ga drugostepeni postupak pred Mehanizmom po žalbi koju je najavila njegova odbrana.

U pritvoru Haškog tribunala je od maja 2012, pošto je uhapšen nakon skoro 12 godina skrivanja.

Njegova porodica i advokati nepredikno apeluju da mu se odobri lečenje na slobodi jer u pritvorskoj jedinici u Hagu nema adekvatnu negu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter