Izvor:
31.12.2017 u 15:54
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: U 2018. tektonske promene i čistke!

Odgovarajući na pitanja funkcionera vlade i SNSVučić je rekao da će "borba protiv lopovluka i onih koji su zainteresovani samo za lično bogaćenje biti beskrupulozna".

Svima koji su u toj grupi lider naprednjaka poslao je jasnu poruku: "Vama je mesto u zatvoru, ne u SNS i na slobodi".

Na pitanje potpredsednice vlade i funkcionerke SNS Zorane Mihajlović "kada ćete da raskrstite sa svima koji zloupotrebljavaju SNS za svoje lične probleme i interese", Vučić kaže da su u politici ljudi iz različitih interesa i da nemamo svi iste snove.

– Neki imaju san da ostave nešto za sobom, svojoj državi i narodu, a neki drugi lične i političke ambicije koje nemaju veze sa državom i narodom. Postoji i treća grupa, to su oni koji imaju samo lične interese posebno bogaćenje. Ovih trećih je uvek bilo i uvek će biti – rekao je Vučić.

-Ponosan sam što nemamo podršku onih koji su zemlju opljačkali, njihovih tajkunskih lidera, ponosan sam na to što SNS nije postao ono što su postale stranke bivšeg režima – dodaje on.

– Što se problema tiče, bilo ih je i biće, mnogo toga treba da se rešava. Tim poslom ćemo morati da se bavimo i što pre pronađemo one koji imaju samo taj treći interes – lično bogaćenje, da ih što pre odstranimo. Sasvim sam uveren da ćemo brže uspeti da izvedemo na pravi kolosek – rekao je on.

Na pitanje potpredsednika SNS Miloša Vučevića kada će još oštrije sankcionisati sve one članove koji zloupotrebljavaju SNS, Vučić je rekao da će sami to da reše, iako je potpuno siguran da misli na neke druge od onih na koje misli Zorana Mihajlović.

– Svejedno, to je naša unutrašnja stvar što se tiče kriminala u našim redovima, to ćemo uvek čistiti brutalno i na najsnažniji mogući način jer takvima je mesto iza rešetaka, a ne u SNS i na slobodi – rekao je Vučić.

Na jednostavno pitanje Zorana Đorđevića "kako ste", Vučić odgovara da je dobro i da se bori, što želi i njemu.

– Čekam da pole Lebana otvorimo fabrike u Žitorađi. Radimo na tome da dođu fabrike u Kraljevo, Čačak, Kruševac, Loznicu, da dođe američka kompanija – i tome se raduje – rekao je Vučić.

Na pitanje ministra odbrane Aleksandra Vulina, kada je bilo najteže od 2012. do danas – mnogo teških, istorijskih odluka i događaja u kojima je trepeo pritiske, pretnje, napade…Vučić kaže da, što se tiče pritisaka, da su oni sastavni deo politike.

– Posebno kad ste na čelu teritorijalno i brojčano male zemlje, onda je veoma teško trpeti udarce s različitih strana. Ali da ne kukamo, tražili smo poverenje naroda za to, dobio sam ga i lično, dobili smo ga svi mi i verujem da smo dosad uspeli da očuvamo dobre odnose sa svima i da održimo kurs nezavisne države na evropskom putu i koja želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom i drugim prijateljima u svetu – rekao je Vučić.

Iako bi mnogi pomislili da bih rekao da su najteži pritisci bili kada su bili protesti, kada su neki obmanjivali narod da su izbori pokradeni, rekao bih da nisu, jer mi je savest bila potpuno čista i znao sam da lažu, znali su to i oni sami, napomenuo je on.

Izvesno je, ističe Vučić, da su najteži pritisci bili pre, tokom i posle potpisivanja Briselskog sporazuma. "Bilo je teško. Mislim da smo postigli dobre stvari za naš narod, ali i za mir i stabilnost u regionu".

– Ako to smem da kažem, mi u poslednje četiri i po godine nismo imali Srba poginulih u etničkim sukobima. Da li je dobro stanje, nije, teško je i dalje je loše, ali je to veliki, veliki rezultat. Srba danas na Kosovu, nije manje nego što ih je bilo pre četiri i po godine. To je važna stvar, koju smo postigli. Bilo je mnogo čudnih večeri i dana i seća se toga i Aleksandar, ali smo imali dovoljno snage da najteže stvari izdržimo i donosili smo dobre stvari za Srbiju – naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: :Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter