Izvor:
14.07.2016 u 21:57
0

VUČIĆ O PRIHVATANJU ZATVORENIKA IZ GVANTANAMA: „Srbija je deo sveta i prihvata deo svoje odgovornosti“

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da dvojica zatvorenika iz Gvantanama neće predstavljati nikakvu opasnost po bezbednost građana, jer će biti pod nadzorom 24 sata dnevno.

Nismo kontrolisali zlikovca u Žitišu, u Vratarnici, a ovde imamo punu kontrolu. A opet mi ljudi objašnjavaju da je problem u zatvorenicima – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je 17 evropskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Nemačka, Španija, Portugalija, primile zatvorenike iz Gvantanama, ali da se javnost u tim zemljama time ne bavi.

Dok sam predsednik vlade, bićemo deo sveta – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da zatvorenici ne mogu ništa loše da urade u Srbiji jer će biti pod punom kontrolom.

Da li je moguće da je to najvažnije pitanje, da od komarca napravimo magarca, jer ne umemo da se bavimo ozbiljnim temema – rekao je Vučić i dodao da mnogi, kad ne mogu da kritikuju ekonomiju jer Srbija napreduje, pređu na "neku veliku političku temu".

Mi Srbi umemo samo da se bavimo svetskim silama, svetskim zaverama, ima li života na Marsu, kakav je život na Jupiteru. Tako smo rešili da se bavimo pitanjem Gvantanama – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, premeštaj zatvorenika u Srbiju najviše kritikuju oni koji su svojevremeno govorili kako Amerikanci muče ljude u Gvantanamu, koje su tada nazivali nevinima, a sada kažu da Srbiji preti opasnost zbog terorizma.

Sada kad smo prihatili da američkim partnerima pomognemo, prihvatimo te ljude koje su nazivali nevinima, sad kažu da nam sledi opasnost od terorizma. Ako su to teroristi, onda to znači da kritičari nisu bili iskreni kad su optuživali Amerikance – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija, dok je on predsednik vlade, biti deo sveta, podsetivši da se srpski građani nalaze širom sveta, između ostalog i u Libanu, Centralnoafričkoj republici, jer je Srbija deo sveta i prihvata deo svoje odgovornosti

A oni koji hoće da nas vrate u bunar, mogu da to da urade, ali kad dobiju na izborima – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter