Izvor:
15.01.2018 u 04:32
0

VUČIĆ: Pogodile su me reči mitropolita Amfilohija i vladike Teodosija!

Komentarišući izjavu mitropolita Amfilohija o Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije rekao je da su ga reči mitropolita pogodile.

Dodaje da je najbolji komentar na Amfilohijevu izjavu dao patrijarh srpski Irinej kome Vučić veoma zahvaljuje zbog toga.

– Ja mislim da je najbolji komentar na izjavu mitropolita crnogorskog Amfilohija dao patrijarh Irinej. Nije mene pogodio apel koji potpisuju Obradović, Maršićanin, Čović… pogodile su me reči Amfilohija. Pogodile su me reči vladike Teodosija, ukoliko je zaista potpisao taj apel. Evo ja pitam vladiku javno 'Kada je iko kroz državne fondove pomogao srpske crkve, a da to nije bio Aleksandar Vučić?!'.

– Mogu da pokažem šta je država uradila za svetinje na Kosovu i Metohiji. Izgleda da su najveći rodoljubi oni u čije vreme je Crna Gora dobila nezavisnost. Nije za vreme vlade Aleksandra Vučića Kosovo proglasilo nezavisnost, nego za vreme onih koji su danas najveći kritičari. Većina zemalja je priznala nezavisnost i to u vreme njihove vladavine. U prethodnih pet godina nemamo nijedno ubistvo Srbina na Kosovu i Metohiji, od kako imamo Briselski sporazum. Da li je bolje to ili je trebalo da udarim pesnicom Hašima Tačija? Ko se borio za Bogdana Mitrovića? Znate li koliko bi proveo u zatvoru da nije država Srbija jaka? Četiri poslednje godine broj Srba nije smanjen na Kosovu i Metohiji i ja to smatram izvanrednim rezultatom. Na kraju, ja mitropolitu Amfilohiju ne želim da odgovorim. Njemu će odgovoriti moja dela – rekao je Vučić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter