Mihajlović: Sad je svima jasno ko su ljudi koji vode Kosovo!

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da odbijanje privremenih organa Kosova da se u rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića uključe istražni i pravosudni Srbije pokazuje Evropi i čitavom svetu za kakvu politiku se zalažu vlasti u Prištini. 

''Ako nemaju šta da kriju, onda ne postoji nijedan razlog zašto Priština ne omogući našim državnim organima učešće u rasvetljavanju zločina koji je uznemirio čitav region'', smatra Mihajlović.

Mihajlović je navela da je otkrivanje nalagodavaca ubistva Olivera Ivanovića za Srbiju od najvećeg interesa i poručila da od misije EU na KiM očekuje da podrži zahtev Srbije jer je, kako je istakla, reč o pitanju zajedničke bezbednosne politike, navodi se u saopštenju potpredsednice vlade.

Ona je takođe ukazala da pretnje i uvrede koji predstavnici zapadnih zemalja dobijaju zbog kritika najave ukidanja Suda za zločine terorističke OVK pokazuju koliko je vlastima u Prištini stalo do istinskog mira i saradnje.

''Sad je svima jasno ko vodi Kosovo. Ko je za mir, a ko da teroristi i ubice ne odgovoraju za svoje zločine. Srbija ostaje privržena razgovorima, saradnji, miru i očuvanju političke stabilosti čitavog regiona'', istakla je Mihajlović.

Dodala je da je najbolji dokaz toga predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji kako bi, kaže, bio sa sunarodnicima u izuzetnom teškom trenutku.

 

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost