Izvor:
20.01.2018 u 13:24
0

Vučić danas sa Srbima na Kosovu i Metohiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas na Kosovu i Metohiji, gde će obići severni i centralni deo pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive.

Kako je najavljeno, predsednik Srbije obići će, na početku posete, manastir Banjska, a zatim, sa srpskim zvaničnicima sa KiM, i Tehnički fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon toga predsedenik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa građanima u Domu kulture u Lapljem Selu, koje se nalazi nedaleko od Prištine.

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, što je, po opštoj oceni, uveliko uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

To je uvek teška, rizična poseta i veliki bezbednosni izazov, ali se sa njim o toj temi ne može razgovarati, niti se može od te namere odvratiti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali, sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena", rekao je Stefanović.

Predsednik Vučić na Kosovu će razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uverenja da ti ljudi nisu zaboravljeni.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter