Izvor:
20.01.2018 u 19:19
0

Vučić na Kosmetu: „Ne sme da nas bude manje na našoj zemlji“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji da moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz dalju i veću pomoć države, a Albancima je poručio da, bez obzira na različite interese, Srbija želi i učiniće sve da očuvamo mir i rešimo razmirice.

"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Ne sme da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvek živeli. Zato ćemo se kao država boriti ne sve načine", poručio je Vučić iz Banjske, gde ga je, na jakom snegu, i uz zvuk manastirskih zvona, dočekao veliki broj građana i sveštenstvo manastira.

"Tri stvari su najvažnije u ovom momentu, a prva je da Srbi moraju da ostanu i opstanu na KiM, a država mora da obezbedi njihov ekonomski napredak, da obezbedi njihovu bezbednost i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom", rekao je predsednik Vučić.

Vučić je u kratkom obraćanju rekao da je prva stvar da Srbi ostanu i opstanu na KiM, a država Srbija je pomagala i pomagaće ih i dalje, a posebno sada i još i više jer imamo fiskalnu stabilnost i ekonomski prosperitet.

Kako je rekao, Srbi moraju da ostanu na svojim ognjištima:

"Ne sme da nas bude manje na teritoriji gde smo oduvek živeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine", poručio je predsednik.

On je rekao i da je došao da razgovara sa građanima koji su uznemireni nakon zločinačkog ubistva Olivera Ivanovića i da želi da razgovara o bezbednosti i koji su to organi koji tu bezbednost treba da garantuju.

„Želim da razgovaram o bezbednosti, koji organi su tu da garantuju bezbednost. Da vidimo kako oni to čine", kazao je on.

Vučić je, osvrćući se na atentat na Ivanović, rekao da će Srbija, iako je bila spremna da učestvuje u istrazi, što albanska strana neće, razmenjivati informacije sa kosovskim institucijama, i da će sačekati konačne rezultate.

Videćemo hoće li istraga dovesti do počinilaca ovog gnusnog zločina. Ako se to ne desi mnoge stavri će biti jasne, kao što sam rekao prvog dana", podvukao je on.

Vučić je kazao da će po pitanju bezbednosti Srbija morati da pronađe nove moduse kako da bezbednost i mir građana srpske nacionalnosti učini jasnijim, vidljivijim i da uznemirenje bude manje.

„Za nas je od ključnog značaja da pronađemo dodatne mehanizme za borbu protiv kriminala i koprupcije u sopstevnim redovima“, treća je poruka Srbima predsednika Srbije.

Govoreći o ulaganjima Vlade Srbije u obnovu na Kosovu i Metohiji Vučić je preneo da je mnogo toga urađeno i da je Vlada učetsvovala u u 170 projekata, 42 crkve i manastira.

„Ostaje još 250 miliona da uložimo, a 168 miliona dinara smo već uložili. Mnogo toga je urađeno u Banjskoj, ne samo ikonostas i zidovi manastira, već smo mnogo uradili i na banji, čime se život vrazio u Banjsku. Kao što je rekao episkop ne bismo se postideli pred Milutinom“, rekao je on. Od izuzetnog značaja je da se završi projekat Sunčane doline, stambeno naselje za oko 300 porodica, rekao je Vučić.

„Nastavićemo s tim i gledati kako da dalje pomažemo našem narodu kako bi bio brojniji i čuvao naša ognjišta“, naglasio je on.

Srbima na Kosovu i Metohiji se zahvalio na čvrstini, postojanosti, hrabrosti i želji da čuvaju svoju zemlju, svoju Srbiju, ali i svoje porodice.

„Došao sam i da poručim Albancima, bez obzira, što neretko Srbe doživljavaju, ne bih rekao neprijatelje, kao protivnike, i neretko imamo različite interese, da Srbija ne samo da želi mir, već će dati sve od sebe da taj mir sačuvamo. Učinićemo sve da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost tog mira, i sigurnost za svaku albansku i srpsku porodicu“, rekao je on.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter