Izvor:
20.01.2018 u 22:04
0

Vučić u Kosovskoj Mitrovici: Prema ubicama nećemo imati milosti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za nas nije važno koje je ime ubice Olivera Ivanovića niti koje je ime nalogodavca, da li je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca i poručio da prema počiniocima i nalogodavcima neće biti milosti.

Vučić je to rekao nakon tročasovnog sastanka sa politčkim i privrednim predstavnicima Srba sa KiM i naveo da je razgovor bio o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjištima.

Kako je poručio na nama je da se ponašamo odgovorno, da razgovaramo i da to mora da bude poltika koju Srbija vodi i takvu poltiku ćemo nastaviti.

Vučić je priznao da ne može da se saglasi sa svima koje je čuo razgovarajući u Kosovskoj Mitrovici, te poručio da je pre svega i najvažnije, a u najvećem interesu Srba na KiM da se sačuva mir.

"Ne mislim da ste protiv toga, ali kažem da ništa drugo nije potrebnije u ovom trenutku od mira i ostanka i opstanka na našim ognjištima"; rekao je VUIčić obraćajući se nakon sastanka s političkim i privrednim predstavnicima Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, razgovarali su o životnim problemima i neophodnom jedinstvu, većem poverenju i poštovanju među Srbija "i ovde i na severu i svuda".

Razgovori su, kaže, bili teški, vođeni u atmosferi užasa posle stravičnog zločina, ubistva Olivera Ivanovića i ticali su se više tema, od sporvođena Briselskog sporazuma, pa do zahteva da Srbija da oružje, ali da je njegov odgovor bio da se nada da Srbija srbija pomogne u davanju novča za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove…

"Rekao sam i Milanu Ivanoviću da vidimo šta još mozemo da učinimo za KBC u Mitrovici”, rekao je Vučić.

On je poručio da je dogovoreno i da Srbija ove i naredne godine finaasira šest miliona evra za vodovod koji nedostaje u Mitrovici, Zvečanu I Zubinom Potoku.

"To je dobra vest za tri severne kosovske opštine, a razgovarali smo i o drugim projektima, o primedbama koje su imali vaspitači za to da se na njih ne odnosi povećanje plata, o putevima…", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je lično uputio poziv na sastanak svima, ne samo ljudima iz vlasti, već i iz opozicije, svim odbornicima bez obzira na to kojoj stranci pripadaju i zahvalio što su se odazvali svi koji na bilo koji način odlučuju na severu Kosova.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter