Izvor:
21.01.2018 u 08:44
0

VUČIĆ POSLE POSETE PORUČIO: Težak ali dobar dan, razumeo sam pogled ka Beogradu! (foto)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, sumirajući celodnevni boravak na KiM, da je jasno da naši ljudi na Kosovu i Metohiji razumeju da racionalnim pristupom i razgovorom sa Albancima, ali i našim unutrašnjim dijalogom možemo da guramo zemlju napred.

"Mislim da smo se večeras u najgorem slučaju dobro čuli, možda se nismo u svemu razumeli, ali se jesmo dobro čuli i mislim da sam video i dobrim delom razumeo pogled upućen ka Beogradu i svima nama", rekao je predsednik Srbije novinarima, posle višesatnog razgovora sa Srbima, koji su u Laplje selo došli i sa severne i južne strane Ibre, sa celog Kosova i Metohije.

Kako je ocenio, bio je ovo težak, ali dobar dan, i da se pokazalo da su zapošljavanje i egzistencihjalni problemi ono što najviše brine naš narod.

"U jednom manjem delu možemo da pomognemo, u većem broju i ne, ali ono što je sigurno je da te probleme još bolje razumemo, da smo ih 'adresirali' i da ćemo ih rešavati", rekao je.

On je takođe obećao da će država da proveri ko koliko plata prima, koliko plata isplaćuje istim licima, i koliko ima onih koji primaju plate i od Srbije i od Prištine…"dok neki nemaju nikakva primanja".

"Ono što je ključni problem je briga za bezbednost", rekao je Vučić, ali i ponovio da je jasno da Srbi na severu KiM i južno od Ibra imaju i različitih problema, ali da se videlo da svi dobro razumeju da nam je potreban racionalan pristup i razgovor.

Izvor: Kurir
Foto: Tanjug Printscreen, Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter