Izvor:
21.01.2018 u 22:11
0

Vulin i Diković obišli Vojnu akademiju, 300 miliona za obnovu!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas Vojnu akademiju na kojoj su u toku infrastrukturni radovi s ciljem podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta, a Vulin je istakao da je u obnovu ulozeno 300 miliona dinara i da je zadovoljan intenzitetom radova.

On je istakao da je ulaganje u vojno obrazovanje ulaganje u budućnost VS, a time i u budućnost zemlje i svakog građanina.

"Veoma sam zadovoljan intenzitetom radova, zadovoljan sam kako se rokovi poštuju i siguran da ćemo u dogovorenom i planiranom vremenu završiti sa obnovom naše Akademije. Ministarstvo odbrane je za obnovu Vojne akademije odvojilo gotovo 300 miliona dinara", istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, svaki dinar koji se potroši na infrastrukturne radove na Vojnoj akademiji pomoći će našim kadetima da žive i rade u boljim uslovima.

"Ovo je godina jake i zadovoljne Vojske Srbije. Jake – zato što ćemo je naoružavati i opremati i zadovoljne – zato što ćemo poboljšavati materijalni položaj svih njenih pripadnika, ali isto tako poboljšavati uslove za rad svih naših pripadnika", rekao je Vulin.

On je istakao da je Vojna akademija jedan od najvažnijih delova naše vojske, slavna institucija čija je tradicija i čiji su rezultati poznati širom sveta.

Vulin je dodao da će se kadetima obezbediti najbolji uslovi, a da će oni to umeti da vrate znanjem, stručnošću, ali i požrtvovanošću.

Načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković zahvalio je Ministarstvu odbrane koje je prepoznalo važnost ulaganja u ustanovu kojoj je povereneo školovanje budućeg oficirskog kadra. On je istakao da pojedini infrastrukturni radovi i ulaganja nisu izvođena dugi niz godina na Vojnoj akademiji.

"Ono što podiže standard kadeta, polaznika Škole nacionalne odbrane, kao i svih zaposlenih na Vojnoj akademiji jesu temeljni i kapitalni radovi koji se odnose na renoviranje sportskog centra, pištoljske streljane i sportskih terena, a čime će biti podignuti kapaciteti za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću", rekao je Zeković ističući da je reč o značajnim radovima koji će podići kapacitet obrazovnog procesa za dugi niz godina.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su radove na sportskim terenima, u pištoljskoj streljani, kao i u sportskom centru gde su razgovarali s radnicima koji su treutno angažovani na izvođenju infrastrukturnih radova.

U toku ove i narene godine na Vojoj akademiji predviđeni su infrastrukturnu radovi u vrednosti od oko 300 miliona dinara.

Osim obnavljanja piste, sportskog centra i streljane, koji su u toku, predviđeno je i renoviranje smeštajnih kapaciteta kako bi se podizanjem kvaliteta uslova života i rada, omogućilo bolje i uspešnije obrazovanje budućih oficira Vojske Srbije.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter