Izvor:
23.01.2018 u 22:03
0

NEMAJU VREMENA ZA GUBLJENJE: EU za dijalog Beograda i Prištine, Dačić misli drugačije!

EU radi na nastavku tehničkog dijaloga Beograda i Prištine. Radimo da do novog sastanka dođe što je brže moguće, jer je to u interesu obe strane, kažu u Briselu. EU je još od prošle nedelje u stalnim kontaktima sa Beogradom i Prištinom kako bi se što pre nastavilo sa sastancima tehničkih timova koji su prekinuti 16. janura zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

– Što se tiče EU, i jedna i druga strana su i dalje u obavezi koju su same preuzele, da učestvuju u dijalogu – navode evropski diplomatski izvori.

Na konstataciju da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio da se "dijalog nastavlja ako se dođe do informacija ili rasvetli slučaj ubistva Olivera Ivanovića", u diplomatskim izvorima u Briselu navode da je stav EU jasan i da se nije menjao.

– EU pozdravlja direktnu komunukaciju koju su telefonom imali predsednici Vučić i Tači i njihov dogovor da se dijalog nastavi i dalje normalizuju njihovi odnosi. Nastavak dijaloga po svim pitanjima od zajedničkog interesa je jedni put koji se može osigurati trajna stabilnost na Kosovu, u Srbiji i celoj Evropi – izjavila je prošle nedelje portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

U Briselu naglašavaju da je poznato da će 2018. godina biti važna za evrointegracioni proces celog regiona Zapadnog Balkna.

– Poznat je ''raspored'' za ovu godinu i vremena nema za gubljenje – kažu u izvorima bliskim Evropskoj komisiji.

U Briselu dodaju da se dijalog upravo zato mora nastaviti što je pre moguće, dok se radi na istrazi ubistva Olivera Ivanovića, gde su, kako navode u EU, uključeni istražni timovi obe strane, uz podršku i nagledanje evropske misije Euleks na Kosovu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MajaKocka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter