Izvor:
23.01.2018 u 22:21
0

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA SAVETA EVROPE: Nove funkcije za Elviru Kovač i Dubravku Filipovski!

Članica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Elvira Kovač izabrana je u Strazburu za predsednicu Komiteta za jednakost i nediskriminaciju, saopštila je Skupština Srbije. Elvira Kovač, poslanica Saveza vojvodjanskih Madjara, izborom na tu funkciju postala je i član Biroa, izvršnog organa Paralmentarne skupštine Saveta Evrope, kao i brojnih drugih tela. Predsedničku funkciju će obavljati tokom 2018. i 2019. godine.

Članica delegacije parlamenta Srbije Dubravka Filipovski (SNS) izabrana je za potpredsednicu novoformirane političke grupe Slobodnih demokrata.

U saopštenju se navodi da se tokom zasedanja Paralmentarne skupštine očekuje razmena mišljenja o situaciji na Kosovu i Metohiji na Političkom komitetu i poštovanja preuzetih prava i dužnosti Srbije koje proističu iz članstva na Monitoring komitetu.

Delegaciju predvodi Aleksandra Tomić, a u delegaciji učestvuju i Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj i Aleksandar Stevanović.

Glavne teme zasedanja su unapredjenje regionalnih i manjinskih jezika, situacija u Ukrajini, zaštite dece u oružanim sukobima, palestinsko-izraelski odnosi, turska intervencija u Siriji, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter