Izvor:
24.01.2018 u 13:20
0

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE ZA „ĆIRILICU“: Unitarna Bosna ne postoji ako ima Milorada Dodika!

Gostujući u emisiji "Ćirilica" predsednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je o situaciji u Republici Srpskoj i problemima koji su trenutno najaktuelniji, a i osvrnuo se na dešavanja koja su se odigrala prethodnih godina.

– Dešavalo se da pred sastanke, na koje dolaze važne delegacije,uđem u salu i promenim kartončiće sa imenima i sednem gde je hoću. To je bilo kada je Medvedev dolazio u Beograd. Dan pre tog sastanka sam rekao da moram da idem za Beoograd jer dolazi Medvedev. Vratio sam se u Sarajevo i nastavio sa sastankom, tada je Bild rekao da sam se vratio sa priredbe, Ustao sam i rekao mu da će Medvdedev da sazna za njegove reči i da će još dosta toga čuti još. Nakon pola sata završen je sastanak – počeo je gostovanje u "Ćirilici" Milorad Didik

U Dejtonu su ulivali stah i držali upereno oružje u političare.

– Bilo je pritisaka i nije u opšte lako. Pričalo se da je prilikom sastanka političarima bilo upereno oružje. Bio sam u situaciji gde me je vojnik u punoj opremi pratio iz sale u salu i do toaleta. Gurali smo se na vratima. Na sastancima pored raznih zahteva se traži i potpuna reforma policije. Moj koncept je Policija Republike Srpske.

Kada kažete da je Bosna zemlja bez budućnosti oni vas stave na crnu listu

– To je malo komplikovanije. Danas ja idem za politikom naroda. Ja sam najveći poštovalac Ustava Bosne i Hercegoine. Napravili su me na lošeg momka, a ja se samo borim za narod. Lavrov je rekao da se Bosna ne bi provela lepo u Dejtonu 2. Ne smemo to da zaboravimo. Britanci su predložili da se Srbi proglase genocidnim narodom, što ne može biti. Unitarna Bosna ne postoji ako ima Milorada Dodika, a to je njihov cilj. – reko je Dodik

Unutrašnji odnosi između muslimanske strane i srpske su vrlo isprepletani raznim nepoverenjima.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mi smo pokrenjuli inicijativu koja bi bila Deklaracija o opstanku srpskog naroda. Zamislite da druga strana kaže da je usvajanje te inicijative bila uslov za novi rat, a ona se poziva na ljudske vrednosti i na sve ono što podrazumeva normalan život. Nisu je ni pročitali, a imaju animozitet prema toj Deklaraciji. Srpski narod je nedeljiv, imaju isto pismo, veru, govor i ne može biti deljen. Srpski narod je celina.

Nekada je Alija Izetbegović govorio da je bio Srbin.

– Republika Srpska je stvorena nakon aneksije i separatizma koje je provela Hrvatska i Slovnija. Ja sam u to vreme bio poslanik i tada je Alija rekao da će za Bosnu žrtvovati mir. Platforma rata je bila Alijina. Tada sam rakao da Alija nije moj predsednik. Mi smo foprmirali Skupštinu srpskog naroda i svi su Srbi bili tu jer smo videli u kom pravcu sva dešavanja idu U februaru smo doneli Ustav. Muslimani su doneli odluku da se Bosna odvoji od Jugoslavije i tako kraće rat.

Kako će izgledti za 10 godina Bosna i Hercegovina. Nemačkom listu ste crtali kartu Bosne i Hercegovine.

– Karta izgleda fino. Republika Srpska, Srbija, Kosovo i još po nešto. Malo sam zavirivao i nacrtao. Jedini sam se odlučio da kažem i realno ne možete jedan narod koji ima istu veru, krsnu slavu, jezik i sve ostalo zajedničko da razdvojite, to ne može. Novinar je ostao zabezeknut. Svi ralozi koji su meni bili ponuđeni da mrzim Srbiju su odbačeni – rekao je Dodik

Britanija je napustila EU

– Dom lordova kaže da je dobro što je Britanija izašla iz EU i da je potrebno da se Bregzit ubrza, ali zato nameću razne uslove Srbiji koje Srbija mora da ispuni da bi ušla u EU. Potpuno kontradiktorno. Oni izašli i to je dobro, a Srbiji nameću svašta da bi ušla u EU – kazao je Dodik.

-Neko je otvorio priču u Sarajevu o mojoj imovini. Kredit nisam vratio a oni su čak priveli vlasnika banke koji mi je dao kredit. Onda su uzeli muslimanskog veštaka kako bi veštačio ali nisu mi mogli ništa. Pre godinu dana su poslali pismo iz Sarajeva da kada dođem ovde da me privedu i ispitaju, a sve iz razloga da bi poturice rekle "ETO I SRBI GA HAPSE". Ja sam spreman da dam izjavu ali ne u Sarajevu nego u Banja Luci, njima je cilj da me ponize da dođem njima na noge u Sarajevo- zaključio je Dodik.

A onda se osvrnuo i na Miloševića:

-Vučić je ozbiljniji državnik od Miloševića. Sećam se kada me je Milošević pozvao na telefon i rekao mi da ne biram vladu da dođem kod njega da se dogovorim, naravno nisam hteo jer sam ja već sve odabrao. Hteli su i da podnesem ostavku koju je Milošević napisao. Nisam hteo to da pročitam a on mi je rekao "Mile ti si iz malog mesta ne razumeš istoriju" a ja sam mu na to odgovorio: "ETO TI SI IZ VELIKOG MESTA PA ŠTA SI NAM NAPRAVIO". Poslednji put sam ga video kada sam išao u obilazak Biljane Plavšić.

Dodik nije štedeo reči hvale za Predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

-Sa Vučićem imam najbolju institucionalnu saradnju. Vučić je prvi pokrenuo inicijativu i oko dekleracije. Srbija je dala 5 miliona Republiku Srpsku da se poprave škole, bolnice,…Nikada neću pristati da kažem nešto za Vučića jer sam mu zahvalan. Srbija je ono što je narod Srbije izabrao. Srbija je životno vezana za Republiku Srpsku. Sarađivao sam i sa Tadićem, ali je tada Srbija bila "zaglavljena" oko Kosova. Sada neke zemlje povlače priznanje Kosovu i opet im Vučić ne valja.Ne može Čeda Jovanović biti alternativa Srbije ne prelazi ni cenzus.

-Ko napada Republiku Srpsku je moj neprijatelj. Borim se, trpim sankcije za srpski nacionalni interes- jasan je bio Dodik.

Happytv.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter