Izvor:
07.02.2018 u 16:09
0

JOHANES HAN: Zadovoljan sam napretkom Srbije na putu ka EU!

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim napretkom Srbije u pregovorima za članstvo u EU, kao i da je za Srbiju veoma važna "evropska perspektiva" jer je omogućila povećanje stranih investicija, i korisna je za smirivanje napetosti.

Han, koji će dan nakon usvajanja Strategije o proširenju EU, doputovati u Beograd, kaže da je u Srbiji došlo do buma stranih investicija, čim su otvorena prva poglavlja u pregovorima o priključenju.

To se, prema njegovim rečima, dogodilo pre svega zbog stabilizacije sistema i osećanja da u Srbiji vredi investirati.

– Drugo, ako pogledate na vrlo tragični događaj, na ubistvo na severu Kosova, pre nekoliko godina bi to sigurno dovelo do oružanog sukoba, do nasilja. Ovaj put dva predsednika su posegla za telefonom, pozvala jedan drugog, poslužila se odgovornim, umirujućim rečima, tako da se – u dobrom smislu reči – ništa nije desilo. Baš zbog evropske perspektive, – rekao je Han.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/Aktuale

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter