ĐURIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Dobro je što je Priština poslala informacije, najvažnije je da se saradnja intenzivira!

 

 

 Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je dobro što su prištinske institucije počele da dostavljaju kakve takve informacije o ubistvu Olivera Ivanović, "istina sa mesec dana zakašnjenja".

Đurić je rekao da će sada naše službe da prouče to detaljno i nastave da rade na saradnji.

- Mislim da je najvažnije da se ta saradnja intenzivira. Nema nikoga zainteresovanijeg od nas Srba da se sazna ko su zločinci i da se oni ma koje bili nacionalnosti izvedu pred lice pravde. Ako je Albanac da ide na robiju, ako je Srbin da ide na robiju, ako je stranac da ide na robiju - rekao je Đurić.

U subotu su, zbog sumnje da nisu dobro zaštitili mesto zločina, privedena dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, što su prva hapšenja u tom slučaju.

Posredstvom Kancelarije EULEKS-a u Beogradu, Priština je pre dva dana Ministarstvu pravde dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koja sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a prema nalazima obdukcije pogođen je sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost