Izvor:
20.07.2016 u 00:49
0

KURC: Otvaranje poglavlja je priznanje reformama Vučićeve vlade

Otvaranje poglavlja 23 i 24 je veliko priznanje dosadašnjih hrabrih reformi Srbije pod premijerom Aleksandrom Vučićem, ocenjuje ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Ova dva poglavlja se tiču osnaživanja pravne države i zbog toga su od posebnog značaja. Fer, nezavisno i efektivno pravosuđe je važna osnova demokratskog društva i za funkcionišuću privredu. Više pravne sigurnosti i efikasni sudovi su svakako u interesu građana Srbije, kao i investitora – podvukao je Kurc u izjavi Tanjugu.

Šef austrijske diplomatije naglašava da reforme, koje se sprovode tokom pristupnog procesa, predstavljaju važan doprinos daljoj modernizaciji Srbije i napretku zemlje.

Vlada Srbije pod premijerom Vučićem je već dokazala da je spremna na potrebne reforme – istakao je šef austrijske diplomatije.

Reforme vezane za ova dva poglavlja trebalo bi, prema njegovim rečima, da, između ostalog, doprinesu borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanju poverenja građana u državu i stvaranju boljeg privrednog okruženja.

On je izrazio nadu da će građani Srbije uskoro moći da osete pozitivne promene u svakodnevnom životu.

Pristupni proces, kako podvlači, treba pre svega da donese benefite građanima. Upitan koji su najveći izazovi u poglavljima 23 i 24 Kurc je kazao da bi sledeći izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona na to trebalo da da odgovore.

Uveren sam da će Srbija predstojeće izazove, kao i do sada, brzo savladati – zaključio je Kurc.

Tanjug
Foto: Twiter/Turizam Kraljevo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter