BRNABIĆ ZAHVALILA GABRIJELU NA PODRŠCI: Nemačka uz Srbiju na putu ka EU!

 

 

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je ministru spoljnih poslova SR Nemačke Zigmaru Gabrijelu na podršci koju Nemačka pruža Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji. 

 Brnabić je istakla da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji i kroz inicijative poput Berlinskog procesa. 

 Predsednica vlade naglasila je da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije, koja ulaže veliki napor da u regionu Zapadnog Balkana bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i dosledan partner.

 Ministar Gabrijel pozdravio je odluku država članica Evropske unije o usvajanju Strategije proširenja za Zapadni Balkan. On je naglasio da je nužno da se nastavi proces ekonomskih reformi koje srpska vlada već uspešno sprovodi i istakao važnost daljeg jačanja vladavine prava. Premijerka Brnabić istakla je da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i izrazila očekivanje da će prištinska strana u budućem periodu konstruktivno pristupiti implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima.

Na sastanku je zaključeno da su ekonomski odnosi dve države veoma dobri, sa velikim potencijalom za dalje unapređenje. 

 Ministar Gabrijel izrazio je očekivanje da će premijerka Brnabić u skorijem periodu posetiti Nemačku, što bi bilo od izuzetnog značaja za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dve države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost