Izvor:
14.02.2018 u 22:12
0

BRNABIĆ ZAHVALILA GABRIJELU NA PODRŠCI: Nemačka uz Srbiju na putu ka EU!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je ministru spoljnih poslova SR Nemačke Zigmaru Gabrijelu na podršci koju Nemačka pruža Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Brnabić je istakla da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji i kroz inicijative poput Berlinskog procesa.

Predsednica vlade naglasila je da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije, koja ulaže veliki napor da u regionu Zapadnog Balkana bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i dosledan partner.

Ministar Gabrijel pozdravio je odluku država članica Evropske unije o usvajanju Strategije proširenja za Zapadni Balkan. On je naglasio da je nužno da se nastavi proces ekonomskih reformi koje srpska vlada već uspešno sprovodi i istakao važnost daljeg jačanja vladavine prava. Premijerka Brnabić istakla je da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i izrazila očekivanje da će prištinska strana u budućem periodu konstruktivno pristupiti implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima.

Na sastanku je zaključeno da su ekonomski odnosi dve države veoma dobri, sa velikim potencijalom za dalje unapređenje.

Ministar Gabrijel izrazio je očekivanje da će premijerka Brnabić u skorijem periodu posetiti Nemačku, što bi bilo od izuzetnog značaja za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dve države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter