Izvor:
15.02.2018 u 17:45
0

VULIN POVODOM SRETENJA: Sloboda i pravda najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je danas venac kod Spomenika Neznanom junaku na Avali povodom Dana državnosti Srbije i poručio da su sloboda i pravde najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju.

– Od naših starih naučili smo da sloboda nije jednom dana, već je najviša vrednost za koju se živi i bori svakog dana. Generacije ustanika su izborile naše pravo na izbor i naše pravo na slobodu. Ne smemo biti manje hrabri ni manje mudri od naših predaka. U čast predaka, za slavu potomaka, – zapisao je u spomen knjigu Vulin.

Polaganju venaca prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Komande za obuku general-potpukovnika Đokica Petrović.

Nizom manifestacija danas se obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak, kojim je otpočelo oslobađanje od Turaka i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter