Izvor:
19.02.2018 u 15:42
0

VUČIĆ I DŽONSON ISTOG MIŠLJENJA: Strpljenje i fleksibilnost ključni za region!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki senator Ron Dzonson saglasni su da su strpljenje i fleksibilnost ključne reči za rešavanje svih pitanja u regionu, pa i odnosa Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije i senator SAD su sinoć na zajedničkoj konferenciji za novinare odgovarali na pitanja u vezi sa izjavom Lavrova da od Srbije ne treba praviti novu Ukrajinu i tražiti da bira između EU i Rusije, te da li dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom znači priznanje nezavisnosti, a Džonson je najpre istakao da smatra da su ekonomske slobode te koje mogu da doprinesu boljitku svih u regionu.

Američki senator je rekao da iskreno veruje da ekonomski razvoj i mogućnosti, uključujući sve zemlje, pa i Rusiju, podrazumevaju slobodno tržište, te da je "istorijska tragedija" što Rusija, nakon raspada Sovjetskog Saveza, "nije prihvatila pruženu ruku" zapada i sarađivala sa njim.

On je rekao da Srbija i njen predsednik teže tom modelu ekonomskih sloboda, što bi, ocenio je, donelo prosperitet svima u regionu. SAD istakao je, mogu biti samo te koje će podržavati, a nikako nešto nametati, bilo šta.

– Put strpljenja i fleksibilnost je ono što će pomoći da idemo napred – rekao je američki senator.

– Te dve reči, strpljenje i fleksibilnost, su od ključnog značaja – nadovezao se predsednik Srbije i podvukao da je velika stvar što je to izneo gost iz SAD.

Vučić je ponovio da je važno da se razgovara, da ljudi i narodi u regionu dođu do rešenja.

– To je veoma važno i nadam se da to svi drugi razumeju – dodao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, na taj način svi bi imali budućnost i to se ne radi zarad Rusije ili SAD ili bilo koga drugoga, već zbog sebe i onoga što je potrebno našsoj deci. Vučić je ponovio da je Srbija na evropskom putu, da ima iskrene i prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i drugim zemljama i dodao da je to pozicija koju iznosi svuda u svetu. Srpsku politiku ne vodi niko drugi sem naroda i građana Srbije koji biraju svoje rukovodstvoi ta je poltika vrlo jasna i ne menja se nekoliko godina, na čvrstim je postulatima i to je politika stabilnosti, budućnosti i ekonomskog prosperiteta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter