Izvor:
20.02.2018 u 15:07
0

TRAMP PODRŽAO KANDIDATURU ROMIJA ZA SENAT: Posle uvreda „zakopavaju sekire“!

Predsednik SAD Donald Tramp podržao je kandidaturu za Senat nekadašnjeg republikanskog kandidata za Belu kuću Mita Romnija, kao još jedan znak da njih dvojica "zakopavaju sekire", nakon uvreda koje su ne tako davno upućivali jedan drugom.

Navodi se da je Romni, koji je 2012. izgubio izbore na kojima je demokratski kandidat Barak Obama osigurao drugi mandat, prošle nedelje objavio da će pokušati da zameni na funkciji republikanskog senatora iz Jute Orina Heča, koji odlazi u penziju.

– On će biti sjajan senator i dostojni naslednik Orina Heča i ima moju punu pomoć i podršku! – napisao je sinoć Tramp na društvenim mrežama o Romnijevoj kandidaturi, na šta je nekadašnji guverner Masačusetsa reagovao hitro prihvatanjem podrške.

Tramp nije uvek bio tako pozitivan kada je govorio o Romniju, pa je tako 2016. tvrdio da je Republikanska partija četiri godina pre toga mogla da pobedi na predsedničkim izborima da se Romni nije "gušio poput psa" u borbi protiv Obame.

Podseća se i da je Romni tokom procesa biranja kandidata republikanaca za Belu kuću oštro kritikovao Trampa, nazivajući ga "folirantom" koji nije u stanju da vlada u Vašingtonu.

Romni je takođe kritikovao Trampovu reakciju na prošlogodišnju pucnjavu na mitingu belih rasista u Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžinija, a prošlog meseca je Trampovo vulgarno izražavanje o afričkim državama ocenio kao nešto što nije u skladu s američkom istorijom i vrednostima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter