Izvor:
20.02.2018 u 19:58
0

ERDOGAN RAZGOVARAO SA PUTINOM: Sirijska vojske ne dolazi u Afrin!

Turska je sprečila moguće postavljanje vojnika sirijske vlade u enklavi Afrin nakon razgovora koji sam imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Upitan da li je postavljanje vojnika sirijske vlade sprečeno posle razgovorom sa Putinom, Erdogan je odgovorio potvrdno, navodeći da je u ponedeljak pričao i sa Putinom i sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem o Siriji.

– Raspoređivanje (sirijskih snaga) juče je zaustavljeno – rekao je Erdogan novinarima pred govor u parlamentu.

Turski predsednik je najavio da će u narednim danima početi opsada grada Afrina u istoimenoj enklavi u sklopu operacije "Maslinova graničica" koja za cilj ima eliminisanje paravojnih formacija Kurda sa južne granice Turske prema Siriji. Erdogan je nekoliko puta ponovio da Turska nema nameru da obustavi vojne operacije u Afrinu.

Iran, Turska i Rusija potvrdilie su da će se njihovi ministri spoljnih poslova sastati u Moskvi 14. marta.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Ruveyda Dogan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter