DAČIĆ: Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU!

 

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom s kojim je razgovarao o jačanju bilateralne saradnje dve zemlje, podršci Srbiji na njenom evropskom putu i rešavanju pitanja oko Kosova i Metohije.

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

-  Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU. Srbija je svesna obaveza koje ima na tom putu i potrebe da nastavi sa reformama - kazao je prvi potpredsednik vlade koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Francuskoj.

Dačić je naveo da je u razgovoru dvojice zvaničnika izražena zajednička želja da se na miran način i u dijalogu rešavaju sva otvorena pitanja na Balkanu, pa i pitanje Kosova i Metohije.

- Siguran sam da ćemo imati dovoljno razumevanja od našeg starog saveznika Francuske za želju Srbije da se dođe do rešenja koje će uvažavati interese svih strana na KiM i koje će samim tim biti osnova za dugotrajan mir i stabilnost u regionu - uveren je Dačić.

Kako je rekao, na sastanku je istaknuto i da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo između Srbije i Fancuske, a to je stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.

- U tom smislu se sa velikom pažnjom može očekivati uzvratna poseta mog kolege 12. i 13. aprila koja treba da bude uvod za posetu francuskog predsednika Makrona Srbiji koja bi trebalo da usledi do kraja godine - rekao je Dačić.

 

Izvor:Telegraf
Foto: Tanjug printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost