Izvor:
22.02.2018 u 14:11
0

Vučić: Razmena Srbije i Rusije više od 2,6 milijardi dolara!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je nivo trgovinske razmene Srbije i Rusije u dramatičnom porastu, i da je u 2017. godini premašio 2,6 milijardi dolara.

Kako je rekao na zajedničkoj pres konferenciji sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, Srbija je izvoz povećala za 25, 2 odsto i istovremeno izrazio zahvalnost što su u Rusiji prepoznali kvalitet i prihvatili našu robu.

Dodao je i da je izvoz Rusije u Srbiju porastao za 4,8 odsto i da se nada da će i dalje rasti.

On je posebno ukazao na saradnju u energetskom sektoru, i istakao značaj NIS-a , te najavio i dalju saradnju, istakavši da je Srbiji zbog njenog ekonomskog rasta i uspeha sve više potreban gas i da se taj rast meri stotinama miliona kubika godišnje i stalno raste.

Kako je rekao, očekuje da kupujemo ruski gas i u budućnosti i da ćemo ga i dobijati kroz Turski tok, preko Bugarske…

Dodao je da će svi dogovori koje Srbija i Rusija postižu biti i ispunjeni i da je uveren da će svetske i evropske okolnosti dozvoliti i da se svi ti dogovori ispune.

On je ukazao i na kulturne, duhovne i druge veze Srbije i Rzusije i zahvalio na pomoći koja je dobijena za mozaik u Hramu Svetog Save, koji će sutra, zajedno sa Lavrovim obići, ali rekao i da je i Srbija odvojila 10 miliona evra za te namene.

Vučić je dodao da će Hram na Vračaru biti ne samo mesto vere i duhovnosti, već i turističko mesto od značaja za ekonomiju.

Dodao je i da vojnotehnička saradnja uvek ide u dobrom smeru, zadovoljni smo i nastavuićemo je.

Kako je rekao, Srbija ima daleko biolju finansijsku situaciju negos sto je imala, ubrzano će modernizovati vojsku i uvek ćemo biti u stanju da sačuvamo svoju zemlju i teritoriju i sebe zaštitimo.

Vučić je rekao i da je Lavrovu naglasio da je Srbija vojno neutralna i da će ostati vojno neutralna.

"Hvala ruskim prijateljima na poštovanju Srbije i njene nezavisnosti i suvereniteta", rekao je Vučić i poželeo dobre izbore u Rusiji 18. marta, te naglasio da je uveren da će se nastaviti dobra saradnja sa rukovodstvom RF.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter