parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MIROVIĆ NA SASTANKU SA AMBASADOROM IZRAELA: Jačanje saradnje između Republike Srbije, AP Vojvodine i Izraela!

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o jačanju i inteziviranju saradnje između Republike Srbije, AP Vojvodine i Izraela.

U razgovoru je ocenjeno da su dobri istorijski odnosi dve zemlje potvrda prijateljstva dva naroda, ne samo u prošlosti već i u sadašnjosti i u budućnosti, a Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada podržati sve aktivnosti kako bi se zaštitilo kulturno i istorijsko nasleđe Izraela u Srbiji, saopštila je Pokrajinska vlada.

Navodi se da su sagovornici ocenili da su izraelski privrednici prisutni u AP Vojvodini, ali da postoji znatno veći potencijal za privredno poslovnu saradnju.

"AP Vojvodina je otvorena za sve vidove saradnje, za privlačenje stranih investicija i podršku investitorima kroz subvencije", istakao je Mirović.

Sagovornici su se saglasili da je privredno tehnološka saradnja ključni faktor saradnje dve zemlje, ali i da postoji prostor za jačanje saradnje i u drugim oblastima, posebno kulturne saradnje i razmene kulturnog sadržaja dve zemlje, poljoprivrede, vodoprivrede i obnovljivih izvora energije, kao i u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Predsednik Pokrajinske vlade i ambasadorka Izraela ocenili su da postoji prostor za jačanje turističke promocije pokrajine Vojvodine u Izrelu, s obzirom da je u prošloj godini Srbiju posetilo 42.000 turista iz Izraela, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: You Tube Printscreen/ Pannon RTV

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live