Izvor:
28.02.2018 u 20:59
0

NELA KUBUROVIĆ U NOVOM SADU: Sve je spremno za početak efikasne primene antikoruptivnih mera!

Uoči stupanja na snagu Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, ministarka pravde Nela Kuburović i predsednik Višeg suda u Novom Sadu Darko Tadić su konstatovali da je taj sud spreman za početak efikasne primene antikoruptivnih mera.

Taj zakon, koji je Narodna skupština Srbije usvojila u novembru 2016. godine, stupa na snagu 1. marta, a Kuburovićeva i Tadić su danas razgovarali o početku njegove primene i početku rada Posebnog odeljenja za suzbijanje korpucije u tom sudu, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U Posebnom odeljenju u Višem sudu u Novom Sadu, koje će biti formirano u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, radiće sedam sudija.

U saopštenju se dodaje da je tim zakonom, pored ostalog, predviđeno formiranje četiri regionalna centra za borbu protiv korupcije i to u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu.

Zaključuje se da je obuku na Pravosudnoj akademiji za primenu novih zakonskih mera prošlo 610 sudija, tužioca, pripadnika policije, zaposlenih u Upravi za sprečavanje pranja novca, Agenciji za borbu protiv korupcije, Poreskoj policiji i Upravi carine, a očekuje se da tokom marta krene novi krug obuke za sve navedene, zajedno sa svim službenicima za vezu, čije uspostavljanje takođe predviđa novi zakon.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/julijanadanjanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter