DAČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI KRALJEVINI MAROKO: Razgovari o bilateralnim odnosima i mogućnostima unapređenja saradnje!

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, boraviće u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kraljevini Maroko, gde će imati susrete sa najvišim zvaničnicima te zemlje, sa kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima, mogućnostima unapređenja saradnje, naročito, ekonomske i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Tokom posete Rabatu, 14. i 15. marta. Dačić će se sastati sa predsedniko Vlade Kraljevine Maroko Saadedinom El Otmanijem, svojim kolegom - ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, predsednikom Veća Savetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Hakimom Benšemasom i predsednikom Veća predstavnika Parlamenta Habibom el Malkijem.

Ministar Dačić održaće i predavanje polaznicima Marokanske akademije za diplomatske studije o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, saopšteno je iz MSP.

Takođe, tokom zvanične posete biće potpisan Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Marokanske akademije za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Maroko, kao i Program saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, medija, omladine i sporta između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Maroko za period od 2018. do 2020.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost