Izvor:
15.03.2018 u 15:00
0

Kurc: Austrija će dodatno približiti Beograd i Prištinu!

Austriji će, tokom predsedavanja EU, u drugoj polovini ove godine jedan od prioriteta biti i Zapadni Balkan, što, kako je ocenio austrijski kancelar Sebastijan Kurc, daje nadu da zvaničan Beč da doprinos približavanju Beograda i Prištine.

Nakon izjave vicekancelara Hjnc-Kristijana Štrahea "da je Kosovo deo Srbije", Kurc je, odgovarajući na pitanja austrijskog parlamenta, kojem je predstavio prioritete austrijskog predsedavanja Uniji, odgovara na pitanja vezana za odnos Beograda i Prištine.

Nema razloga za zabrinutost, rekao je Kurc i dodao da Austrija ima i dalje dobar imidž u regionu.

Primetio je da je izjava vicekancelara veće zaprepašćenje izazvala u austrijskoj opoziciji nego kod predstavnika Beograda i Prištine.

Kurc je potvrdio da Austrija želi da podstakne i promenu kursa EU po pitanju migracione i politike azila, te istakao da je neophodno imati zajednički evropski odgovor na pitanje migracije kroz zaštitu spoljnih granica i pooć na licu mesta u zemljama porekla, a ne kroz prisilnu raspodelu tražioca azila.

"Italija i Grčka ne smeju više biti prepuštene same sebi, već je neophodno pored finansijskih sredstava pre svega doneti političku odluku o zaustavljanju migranata na granicama EU", naveo je Kurc.

Istakao je da propuštanje migrana ka Evropi ne sme biti nastavljeno i da će do promene kursa u politici prema migrantima doći tokom austrijskog predsedavanja EU.

tanjug.rs
Foto: Twitter/GloriaMagazinSrbija, Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter