Izvor:
15.03.2018 u 16:17
0

MINISTAR ANTIĆ SA DELEGACIJOM MMF: Sva preduzeća u energetskom sektoru ostvaruju dobit!

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef delegacije Džejms Ruf, istakao da je energetski sektor u Srbiji finansijski konsolidovan.

Članovi delegacije MMF-a, predstavnici EBRD i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore za finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana, a na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Antić konstatovao je da je situacija u energetskom sektoru neuporedivo bolja, u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Posebno bih istakao da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar Antić i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, V.D. generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić, generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović sa saradnicima. navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/MiningEnergyRS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter