GOJKOVIĆ U ŠVEDSKOJ: Prijem kod kralja Gustava XVI!

 

 

 Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković započela je dvodnevnu zvaničnu posetu Švedskoj audijencijom kod kralja Švedske Karla Gustava XVI u Kraljevskoj palati u Stokholmu.

 Gojković je zahvalila na gostoprimstvu kojim je delegacija dočekana i ukazala da Srbija i Švedska imaju dugu tradiciju prijateljskih odnosa, a razgovarali su o aktuelnim temama u oblasti obrazovanja, kulture i unapređenja prava deteta.

 Gojković je imala susret i sa predsedavajućom Gradske skupštine Stokholma Evom Luiz Erlandson Slorah.

 Gojković je naglasila da je, pored razvija odnosa na državnom i parlamentarnom nivou, značajno jačati saradnju između gradova dve zemlje i u tom kontekstu pozvala predsedavajuću Gradske skupštine Stokholma u posetu Beogradu i Srbiji, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

  Gojković je naglasila važnost intenziviranja saradnje Beograda i Stokholma u različitim oblastima i napomenula da su odbornici Gradske skupštine Beograda u novembru 2017. godine doneli odluku da ulica na Voždovcu nosi ime po švedskoj književnici Astrid Lindgren, što je dobar primer povezivanja i boljeg upoznavanja građana dve zemlje.

 Gojković je prvog dana posete Švedskoj imala susret i sa predsednikom Odbora za poslove EU Parlamenta Švedske Jonasom Eriksonom i članovima tog tela, a sutra će imati susret sa predsednikom Parlamenta Urbanom Alinom, na čiji poziv boravi u Švedskoj i ministarskom spoljnih poslova Margot Valstrom.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live