Izvor:
22.03.2018 u 01:19
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nadao sam se većem razumevanju, ali nema kukanja i nema očajavanja!

Nadao sam se većem razumevanju, iskreno, nisam zadovoljan onim što sam postigao u razgovorima ovih dana u Njujorku, rekao je večeras Aleksandar Vuičić, predsednik Srbije.

Obraćajući se građanims Srbije, rekao da mu se čini da su njegovi sagovornici u Njujorku čvrsto i dalje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova, a to je, poručio je, za nas veoma teško. O tome je obavestio i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutereša, s kojim je imao susret, ali svakako je, kako kaže, nakon tri dana razgovora razočaran.

– Razočaran sam, razumeli smo poruku, naše je da se dalje borimo – porucio je Vucić.

S druge strane, kaže, zadovoljan je našim trudom, ali ne i rezultatima.

– Da budem otvoren, razgovarali smo o budućnosti Srbije i KiM i gledamo da nađemo kompromisno rešenje. Albanska strama radi svoje, međunarodna zajednica svoje, a ja sam se trudio da s ruba ambisa dovedemo Srbiju bar na površinu – naveo je i ponovio da rezuiltatom nije zadovoljan.

– Nisam zadovoljni jer kod velikih zapadnih sila , a imao sam mnogo dubinskih razgovora s ljudima koji odlučuju čini mi se da oni tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanju nezavisnosti Kosova što je za nas veoma teško – rekao je Vučić

To je, dodao je, preneo i Guterešu, obavestio ga je o svemu tome , pa i o tome da smomi spremni na kompromisno rešenje, ali ne tako da žrtvujemo svoje drzavne i nacionalne interese. Kako je rekao, nakon teških razgovora o Kosovu koje je imao nadao se većem razumevanju, ali i dodao da nema kukanja i očajavanja i da će nastaviti da štiti interese zemlje.

– Naš najveći problem je što mi ne pregovaramo samo sa Albancima već i sa onima koji su stvorili nezavisno Kosovo – rekao je Vučić.

Naveo je da je u razgovorima koje je imao u Njujorku druga strana ponovila da priču o tome kome pripada teritorija Kosova smatraju završenom, da pokretanje bilo kakve priče na tu temu smatraju otvaranjem Pandorine kutije.

– Na sve to sam rekao i sada, i ranije, da su oni to uradili 2008. ne poštujući Rezoluciju 1244 – kaže Vučić.

Kako je dodao, Srbija plaća veliku cenu i to između ostalog i sosptevenih pogrešnih odluka, uključujući traženje mišljenja pred MSP.

– I nastaviće da je plaća.Ništa nema džabe, situacija je teška i biće veliki pritisak na Srbiju sa različitih strana – dodoa je Vučić.

Kako je naglasio, nastaviće kao predsednik Republike da štiti interese zemlje i da zemlju nemogućih uslova, dovedenih spoljnim silama ali i našim odlukama, da popravimo sve što možemo.

– Nema kukanja, nema očajavanja – zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter