Izvor:
24.03.2018 u 19:36
0

POLOŽENI VENCI POVODOM GODIŠNJICE: Beograd ne zaboravlja nevine žrtve NATO bombardovanja!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, povodom obeležavanja 19.godišnjice od početka NATO bombardovanja Beograda i Srbije, položio je venac na mestu stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC "Dragiša Mišović".

U NATO bombardovanju Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" poginulo je sedam gardista i troje pacijenat. Danas im odajemo počast i nastavljamo da čuvamo uspomenu na njih, ali i sve druge koji su izgubili živote tokom NATO agresije, rekao je Mali. Srbija je danas, istakao je on, u potpunosti drugačija zemlja, koja se za sebe i svoju decu bori ekonomijom, izgradnjom novih kilometara auto-puteva i železničkih pruga, novih fabrika i otvaranjem novih radnih mesta. Na taj način želimo da ostavimo ratna razaranja i strahote iza nas, a da u sadašnjosti gradimo bolju budućnost za našu decu, rekao je Mali.

KBC "Dragiša Mišović" raketiran je 20. maja 1999, 50 minuta posle ponoći.

U tom napadu stradali su vojnici Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić, kao i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović je danas u Tašmajdanskom parku položio venac pred spomenik "Zašto", posvećen zaposlenima RTS-a poginulim u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

– Odgovor na ovo pitanje koje stoji na spomeniku, dobijamo svakoga dana, jer svakodnevno raste pritisak na našu zemlju i naš narod. Naše je da ne zaboravimo i da ne dozvolimo da se ovako nešto ponovi, da ovakvu agresiju pretrpi jedna suverena i demokratska zemlja kao što je to pretrpela naša zemlja pre 19 godina – rekao je Mladenović.

Vence su položili i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Srbije i rodjaci poginulih 23. aprila 1999. godine, saopštila je gradska služba za informisanje.

Nа spomen-obeležje Milici Rаkić u Tаšmаjdаnskom pаrku položeni su danas venci povodom 19 godina od početkа NATO bombаrdovаnjа SRJ. Trogodišnja Milica Rakić je poginula od gelera rakete NATO koja je pogodili kuću u beogradskom naselju Batajnica.

Grаdski menаdžer Gorаn Vesić je položio venac i kazao da "moždа uprаvo smrt mаle Milice Rаkić, ispred čijeg spomenikа stojimo nа nаjbolji nаčin odslikаvа bezumnost te аgresije", u kojoj je poginulo 2.500 ljudi, od togа 79 dece.

Vesić je rekao da je dužnost svih dа ne dozvole dа se Srbiji ikаdа više desi dа se nаdje nа udаru nаjjаčih, bez zаštite i bez mogućnosti dа se odbrаni.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter