Izvor:
31.03.2018 u 16:10
0

Vučić na okruglom stolu o Kosovu: Većina za zamrznuti konflikt!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su pred Srbijom dve opcije kada je pitanju rešenje kosovskog problema.

On je istakao i da je realniji predlog opstanka zamrznutog konflikta.

"Najveći broj učesnika unutrašnjeg dijaloga o Kosovu zalagao se za očuvanje statusa kvo i očuvanje zamrznutog konflikta i da čekamo neke bolje prilike", rekao je Vučić na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

On je kazao da je sam protivnik takvog rešenja i da protokom vremena Srbija neće dobiti ništa, već će u boljoj poziciji biti druga strana.

Vučić je rekao da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, ali da se ne zna kako i u kom formatu.

"Kada ispunite sve što je potpisano bićemo spremni da razgovore nastavimo", poručio je Vučić.

On je rekao da je cilj albanske strane da po svaku cenu osvoji sever KiM i ostvari put suverenitet.

Vučić je govoreći o hapšenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i upada snaga kosovske policije na sever Kosova, rekao da je Priština je to radila da prikrije proterivanje gulenista (osoba povezanih sa organizacijom Fetulaha Gulena iz Turske, a "to je bila i štih proba zauzimanja severa".

b92.net
foto: Twitter/Maja Kocijančič, twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter