Izvor:
03.04.2018 u 19:39
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Ne očekujem preterano dobre vesti za nas u Sofiji!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata, dvojica šefova obratili su se javnosti. Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Radujem se svakom susretu na Samitu Zapadni Balkan EU u Sofiji, ali ne očekujem preterano dobre vesti za nasu zemlju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mi smo u velikom problemu. Mnogo smo grešaka napravili, mnoge okolnosti nam ne idu na ruku, ali nam ostaje da štitimo, volimo, čuvamo svoju zemlju i to i radimo. Radujem se svakom susretu, svakom razgovoru – rekao je Vučić na pres konferenciji nakon razgovora s predsednik RS Miloradom Dodikom.

Odgovarajući na pitanje o učešću Srbije na tom samitu, s obzirom na to da su tri države, članice EU, svoje učešće dovele u pitanje zbog planiranog prisustva Kosova, Vučić je primetio i da je to tek 17. maja, a da do tada ima prečih sastanaka. Kako je naveo, neke veoma značajne razgovore imaće između 10, 11. i 12. aprila, i razgovaraće se i o KiM, i on se raduje svakom razgovoru i na Samitu u Sofiji…

Ali, ne očekujem preterano dobre vesti za našu zemlju. Borićemo se svom snagom i svim srcem i energijom da to što je bilo gotovo 2008, jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova, što smo im direktno priznali 2010. i 2011. preko presude MSP malo pomerimo. I uspeli smo nešto, da zakoračimo i borimo se za KIM, ali interesi zapadnih sila su drugačiji – primetio je Vučić.

Ono, međutim, što je, kaže, za nas posebno teško, je što albanska strana nema uopšte želju za kompromisom.

I danas kažu… mi radimo na ZSO, ali šta rade… šta radite, sejete krompir, kopate kanale… sta tačno radite, molim vas, da mi kažete. I te trikove prodajete pet godina. A šta radite, jedan potez mi kažite šta ste uradili – upitao je.

Kako je naveo, nijedan potez nigde ne govori u prilog toma da se na ZSO radi i onda se postavlja pitanje dokle da trpite prevare i trikove.

Mi nismo baš toliko glupi i naivni. I kao sto sam rekao pre sedam dana da neće opzbiljno da rade ništa, evo vidi se da sam u pravu. Sada se tuku oko "gulenista", jedni su bliži Turcima, drugi Amerikancima do sekunde dok im Srbi ne budu preko puta za stolom i odmah će da se ujedine i imaće podršku i jednih i drugih i trećih, a mi da gledamo samo da naše državne interese sačuvamo – poručioe je.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter