Izvor:
30.07.2016 u 02:40
0

VUČIĆ I AJGNER: Više investicija Austrije u Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Austrije u Beogradu Johanesom Ajgnerom, kome je zahvalio na svemu što Austrija čini u cilju podrške evropskom putu Srbije i na doprinosu u razvoju ekonomske saradnje.

Vučić i Ajgner su ocenili da o razvoju ekonomske saradnje svedoče austrijske investicije u našoj zemlji, za koje je premijer Vučić izrazio nadu da će biti uvećane u narednom periodu.

Govoreći na temu Dunavske strategije, predsednik Vlade Srbije preneo je interesovanje srpske strane za znanjem i iskustvom koje Austrija ima kada je reč o korišćenju svih potencijala Dunava.

Istaknut je i višestruki značaj koji ova reka ima za razvoj turizma, kao i saobraćajne i ekonomske povezanosti Srbije sa ostalim zemljama kroz koje protiče, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Jedna od tema sastanka bila je i migrantska kriza, u vezi sa kojom postoji obostrani stav o humanoj politici i odnosu prema migrantima.

Naglašena je potreba da sve zemlje suočene sa ovim problemom, preduzimu korake kako bi se što pre pronašlo sveobuhvatno rešenje kojeg bi se svi pridržavali. Premijer Vučić uputio je molbu za pomoć u očuvanju regionalne stabilnosti i mira.

Tanjug
Foto: Twitter/Aleksandar Vučić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter