Izvor:
04.04.2018 u 18:19
0

Srpska lista: Ne vraćamo se u pokrajinsku vladu, Albanci se homogenizuju!

Šta Srpska lista misli o vladi koja je na vlasti u Prištini rekli smo svojim izlaskom i nikakav povratak u nju nije u razmatranju, kaže za Igor Simić.

Poslanik SL je tako odgovorio na tvrdnje albanskog poslanika Memljija Krasnićija, koji je rekao da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena na vrhu policije.

"Stav koji je pokazan prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba onog dana u Kosovskoj Mitrovici je pokazatelj kompletne vlade prema SL i Srbima. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo", rekao je on.

Kako kaže, Srpska lista očekuje da će na KiM biti raspisani vanredni izbori i da je sve što se sada dešava, uključujući i izjavu poslanika Memljija Krasnićija, priprema za pozicioniranje pred izbore.

"Mi se tih izbora ne bojimo. Osvojili smo više od 90 odsto glasova Srba na Kosovu, a ukoliko se zaista raspišu, osvojićemo još više, jer nam građani veruju", kaže Igor Simić.

Takođe, on navodi da se nakon izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju.

"Mi smo na sednici kada smo istupali jasno rekli da smo od tog trenutka u opoziciji, ali smo pozvali i ostale partije da se izjasne i potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti. Međutim, to se ne dešava, a albanske stranke se približavaju", kaže Simić.

b92.net
Foto: tanjug/printscreen, sputniknews.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter