Izvor:
06.04.2018 u 17:20
0

MLADENOVIĆ ODAO POŠTU STRADALIMA U APRILSKOM BOMBARDOVANJU: Pre 77 godina, rano ujutro bez objave Beograd je zasut bombama i to je označilo početak Drugog svetskog rata za našu zemlju!

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je vence i odao poštu stradalima u bombardovanju Beograda aprila 1941. godine. On je najpre položio venac ispred Palate „Beograd” na fontani „Vrelo života”, a potom i u porti Vaznesenjske crkve kod granitnog krsta. Tom prilikom Mladenović je istakao da je važno sećati se stradanja naših građana i čuvati ih od zaborava, kako se ono nikada više ne bi ponovilo, iako je Beograd, nažalost, i nakon 6. aprila u više navrata bio bombardovan.

– Pre 77 godina, rano ujutro bez objave Beograd je bombardovan i to je označilo početak Drugog svetskog rata za našu zemlju, a za Beograd godine stradanja. Tog 6. aprila uništen je veliki broj stambenih objekata, škola, bolnica, naša Narodna biblioteka, a poginulo je mnogo ljudi, uglavnom civila. Sećamo se žrtava uz naravno rečenicu da se nikada ne ponovi. Nažalost mi smo imali tu nesreću da smo bombardovani i posle toga – rekao je Mladenović, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

On je dodao da Beograd na više mesta obeležava to veliko stradanje i istakao da je zahvaljujući Ðoki Vještici i novinarima Studija B ispred Palate „Beograd” izgrađena fontana „Vrelo života” koja nas podseća na to da se život ne može uništiti.

– I zato na današnji praznik Veliki petak kažemo da život pobeđuje, ali i da se moramo sećati nevinih stradalih koji su izgubili svoje živote u ovom besomučnom napadu – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da je namera Hitlera bila da što više civila pogine i da se na taj način kazni jedna zemlja i njen narod zbog odbijanja da se priključi Trojnom paktu.

– Ne smemo dozvoliti da se žrtve zaborave da nam se više nikad ne bi ponovila ovakva stradanja – kazao je Mladenović.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter