Izvor:
13.04.2018 u 16:46
0

Vučić u intervjuu za „Rusija 24“: Nije moguće optužiti Rusiju za „slučaj Skripalj“ bez dokaza!

Srbija smatra da je nemoguće optužiti Rusiju za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije bez ikakvih dokaza, izjavio je srpski predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za televiziju "Rusija 24".

"Srbija osuđuje korišćenje hemijskog oružja širom sveta, ali bez dokaza nemoguće je okriviti Rusiju za tako nešto. Čak je i Evropska unija donela odluku da osudi Rusiju na osnovu britanskih tvrdnji da postoji velika verovatnoća da je to učinila Rusija. Tako ne treba reagovati", kazao je Vučić.

Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju, a britanske vlasti, kao i veliki broj država EU, SAD i Kanada, tim povodom okrivile su Moskvu.

S tim u vezi veliki broj zemalja odlučio je da protera ruske diplomate, dok je Rusija to okarakterisala kao neprijateljski čin.

Zvanična Moskva je u više navrata saopštila i da ni na koji način nije povezana sa incidentom.

informer.rs
Foto: twitter@predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter