VUČIĆ RAZGOVARAO SA NARIŠKINOM: Istaknuta važnost saradnje između dve obaveštajne službe - SVR i BIA!

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergejem Nariškinom, a u fokusu su bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima, saopštio je šef pres službe SVR Sergej Ivanov.

- Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutni međunarodni problemi. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije - preneo je Ivanov.

 U razgovoru Vučića i Nariškina, kako se navodi, istaknuta je i važnost saradnje između dve obaveštajne službe - SVR i BIA, u borbi protiv međunarodnog terorizma i suprotstavljanje novim izazovima i pretnjama.

 Nariškin je položio venac u znak sećanja na trogodišnju Milicu Rakić koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, rekao je Ivanov i kazao da Nariškin treba da razgovara i sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i patrijarhom SPC Irinejom.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost