Izvor:
17.04.2018 u 14:02
0

NA DNEVNOM REDU SEDNICE 20. TAČAKA: Skupština o amandmanima na finansijske zakone!

Skupština Srbije nastaviće raspravu o amandmanima na set finansijskih zakona.

Poslanici su juče započeli razmatranje amandmana na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije. Na dnevnom redu sednice je 20 tačaka, a pored Pregloga zakona o planskom sistemu Srbije, poslanici će razmatrati u piojedinostima i izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju, kao i izmene i dopune Zakona o računovodstvu.

Poslanici razmatraju i dopune Zakona o reviziji, izmene i dopune Zakona o faktoringu, kao i o izmene Zakona o poreskom postupku i administraciji. Na dnevnom redu su i izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, izmene i dopune Zakona o akcizama, kao i izmene Zakona o igrama na sreću. Pred poslanicima su, između ostaolog, i davanje garancije za izgradnju vetroparka "Kostolac", garancije za Srbijagas, a tokom rasprave u načelu polemisalo se i o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu.

Među tačkama je i potvrđivanje finansijskog ugovora za železniÄŤku prugu Niš-Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma. Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova Državne revizorske institucije (DRI), organizacija rada Narodne skupštine i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Vucicevici

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter