MARKO ĐURIĆ: Vlada odobrila dodatni paket za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji!

 

 

 Vlada Srbije je odobrila dodatni paket pomoći i podrške za srpski narod na KiM, pre svega za stambeno zbrinjavanje, za razvoj poljoprivrede, za dalji razvoj banjsko-turističkog i lečilišnog kompleksa u Banjskoj, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

- Ova odluka Vlade ima za cilj da pošalje jasnu poruku da našem narodu na KiM i pripada i opstanak i ostanak i budućnost sa željom da popravimo uslove živote, na način koji nam je dostupan - kazao je Ðurić novinarima u severnoj Kosovskoj Mitrovici, nakon što je obišao dve stambene zgrade u Bošnjačkoj mahali.

Zgrade su namenjene zbrinjavanju mladih bračnih parova sa decom i socijalno ugroženom stanovništvu, imaju po oko hiljadu kvadratnih metara i po 12 stanova, a izgrađene su sredstvima Kancelarije za KiM.

- Ove zgrade koje smo obišli su deo velikog programa podrške stambenoj izgradnji na KiM. U prethodne četiri godine izgradili smo zajedno sa našim predstavnicima na KiM 888 stambenih jedinica, a na jučerašnjoj sednici smo odlučili da podržimo i dodatnu izgradnju - kazao je Ðurić i dodao da će na severu KiM izgraditi ove godine još najmanje četiri takve zgrade.

 


 Kada je reč o poljoprivredi, paket koji je juče odobren podrazumeva petostruko više izdvajanja sredstava za poljoprivredu za srpske sredine na KiM, kazao je Ðurić i dodao da će se kroz program podsticati i stočarstvo i ratarstvo i sve ono što može da doprinese opstanku i održivom ekonomskom boravku Srba u južnoj pokrajini. Najavio je da će u Kosovskoj Mitrovici u drugoj polovini maja meseca biti održan veliki biznis forum, na kojem će, prema njegovim rečima, učestvovati neke od najvećih srpskih kompanija i najznačajnija imena srpskog biznisa, koji će biti ohrabreni i finansijski i na druge načine od Srbije da ulažu u srpske sredine na KiM.

- Očekujem da će to biti dodatni impuls ekonomskoj održivosti srpskog naroda na KiM. Sve to će biti rađeno sa našim predstavnicima u privremenim institucijama i svima onima koji su spremni da pomognu iz drugih nacionalnih zajednica i iz međunarodne zajednice, jer je to nešto što je u interesu svih - kazao je Ðurić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live