parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BRNABIĆ DOBILA VAŽAN SIGNAL OD SVETSKE BANKE: Reforme javnih finansija i strukturne mere kvalitetno sprovedene!

 

 

Pohvala Srbiji od Svetske banke dodatna je potvrda da su reforme javnih finansija i strukturne mere kvalitetno sprovedene, ocenjuje premijerka Srbije Ana Brnabić. 

- Ovo je izuzetno važan signal za sve investitore kada ovakve ocene stignu od kredibilnih međunarodnih institucija. Strukturne reforme bile su neophodne da bismo zaustavili negativne ekonomske trendove i dalje ekonomsko propadanje zemlje. Zahvaljujući tome, uspeli smo da povećamo priliv direktnih stranih investicija, otvorimo nova radna mesta, smanjimo nezaposlenost i povećamo plate i penzije - rekla je Brnabić.

 U Privrednoj komori kažu da se u poslednje četiri godine mnogo toga promenilo, što potvrđuju svakodnevni kontakti ne samo za zvaničnicima nego i privrednicima iz inostranstva, koji traže partnere ili dobavljače. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je u prilog tome činjenica da smo po Fajnenšel tajmsu, po njihovoj listi, prvi od 96 zemalja po privlačenju stranih direktnih investicija.

- U srazmeri sa ekonomijom, uspeli smo da privučemo 12 puta više stranih investicija nego što bi se očekivalo od ekonomije kao što je srpska - rekao je Čadež. 

Ocenio je da je dobar znak što domaći privrednici više investiraju u inostranstvu, posebno u regionu.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost