Izvor:
21.04.2018 u 21:13
0

ALEKSANDAR VULIN: Došao ja u Jasenovac ili ne, istina o tom logoru će ostati neupitna!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da, došao on u Jasenovac ili ne, istina o tom logoru će ostati neupitna.

"Ne znam odakle ministrima hrvatske Vlade ideja da bih ja došao u Jasenovac u vreme kada hrvatska Vlada polaže vence u Jasenovcu", izjavio je Vulin, komentarišući polemiku šefice hrvatske diplomatije i medija o tome da li će prisustvovati sutrašnjoj komemoraciji u Jasenovcu.

"Došao ja ili ne, istina o Jasenovcu i jasenovačkom genocidu će ostati. I istina da se u Jasenovac vratila tabla sa oznakom "Za dom spremni", istina o genocidu i ubistvima Srba, Jevreja i Roma će ostati, i niko zbog mog dolaska ili nedolaska neće moći da kaže da te istine nema", izjavio je ministar Vulin.

On je ukazao da na taj dan, kada to čini hrvatska Vlada, tamo neće biti ni jednog Srbina, Jevrejina, Roma, zato što sva srpska, jevrejska i romska udruženja protestuju zbog politike nekažnjenog povratka ustaštva u Hrvatsku.

"Naravno da na taj dan ja ne bih bio u Jasenovcu. Da li ću doći u Mlaku, u obnovljenu srpsku crkvu, tamo gde se nalaze Srbi, tamo gde se nalaze potomci žrtava Jasenavca, odlučiću ja i o tome može da odluči vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri", istakao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter